The power of many

Klantenportaal +32 (0) 2 342 02 68
About the company Next Kraftwerke

The Power of Many

Als uitbater van een van de grootste virtuele elektriciteitscentrales (VPP) in Europa, bundelen wij duizenden elektriciteitsproducenten, verbruikers en energieopslagsystemen om een sterk team van hernieuwbare energiebronnen op te bouwen. Daarom zijn we meer dan een elektriciteitshandelaar, een energiedienstverlener of een cleantechbedrijf. Wij zijn in de eerste plaats "the Power of Many" voor de energietransitie!

Onze missie is verbinden

Het kernidee van onze Virtuele Energiecentrale is verbinden. Ontdek hoe onze VPP het pad effent voor het toekomstige energiesysteem door hernieuwbare energiebronnen samen te voegen, zowel kleine als grotere installaties toegang te geven tot nieuwe elektriciteitsmarkten, en de kracht van big data ten volle te benutten.

Renewable energy resources wind and solar.

Hernieuwbare energiebronnen

In plaats van een paar grote elektriciteitscentrales zullen in de toekomst talrijke kleine elektriciteitsproducenten onze energievoorziening overnemen: van zonne- en windparken tot biogas en waterkracht. Deze veelheid aan gedecentraliseerde energiebronnen moet intelligent gecoördineerd worden om een betrouwbare energievoorziening te garanderen. Dat is precies wat we met onze eigen VPP in Europa doen. Tegelijkertijd helpen weandere cleantechbedrijven over de hele wereld hun eigen VPP te implementeren met behulp van onzetechnologie en knowhow.

Secondary reserve provided by a biogas plant in the Virtual Power Plant of Next Krafwerke.

Toegang tot nieuwe markten

The Power of Many omvat ook actieve deelname aan de verschillende elektriciteitsmarkten. Door decentrale eenheden te bundelen creëren we nieuwe marktkansen voor al onze klanten, zelfs de kleinste eenheden. Als elektriciteitshandelaar zijn wij 24/7 actief op alle relevante Europese elektriciteitsmarkten. Daarbij zorgen we ervoor dat hernieuwbare bronnen en flexibele vraag zo optimaal mogelijk ingezet worden. Daarnaast dragen we samen met de deelnemers aan de Virtual Power Plant ook bij tot de systeemdiensten van de netbeheerders en dus tot de stabilisering van het elektriciteitsnet.

Next Kraftwerke power trading

Knowhow en innovatie

Elektriciteitshandelaars, IT experts, ingenieurs en energie-economen werken in ons bedrijf hand in hand. Als first mover in de stroomhandel van hernieuwbare energiebronnen zijn wij ook een van de weinige specialisten in kortetermijnhandel en een toonaangevende trader van duurzame bronnen. Om dat zo te houden, werkt ons in-house ontwikkelingsteam continu aan het verbeteren van onze systemen, algoritmes en processen, zodat onze technologie altijd aan de hoogste eisen voldoet en de grenzen van de energietransitie verlegt.

Data analyzation of DER at Next Kraftwerke

Slim omgaan met data

Wij verbinden duizenden energieproducerende en -verbruikende eenheden door het volledige potentieel van digitalisering te benutten. Om hun stroomvraag en -aanbod met succes te beheren en vervolgens stroom te verhandelen met de hoogste winstgevendheid, hebben we ons eigen controlesysteem gecreëerd. Dit verzamelt en voegt data uit verschillende bronnen samen: operationele gegevens van onze VPP, actuele weer- en netgegevens, en live marktdata. De verzamelde gegevens, gecombineerd met geavanceerde technologie en diepgaande marktervaring, maken ons de specialisten voor de uitbating van uw installatie op de day-ahead-, intraday- en balanceringsenergiemarkten.
 

Met onze technologie combineren wij kleine gedecentraliseerde centrales, verbruikers en batterijopslag tot een sterk team.

Maak er deel van uit “the Power of Many”.

Volle kracht vooruit

Ruwweg tien jaar geleden sloeg de ondernemingslust toe bij toenmalig energieconsulenten Jan De Decker en Paul Kreutzkamp, die het energiesysteem wouden veranderen in plaats van het te bestuderen. Ze zagen een kans om oplossingen aan te reiken voor de flexibele werking van gedecentraliseerde activa op de Belgische elektriciteitsmarkten. In plaats van het wiel opnieuw uit te vinden, sloegen ze de handen in elkaar met de toen vijf jaar oude Duitse start-up Next Kraftwerke: Next Kraftwerke Belgium was geboren.

Het Belgische team groeide snel en werd een referentie in de valorisatie van flexibiliteit. Voortbouwend op deze ervaring en het succes breidden ze in 2016 de activiteiten uit naar de Nederlandse markt. Sindsdien zijn honderden warmtekrachtkoppelingsactiva, energieopslagsystemen, vraagresponsprocessen, zonneparken en andere technologieën toegetreden tot Next Kraftwerke's Virtual Power Plant. Een overzicht van de geschiedenis en mijlpalen van de groep is te zien in de afbeelding hieronder.

 

Grafiek van de bedrijfsgeschiedenis van Next Kraftwerke

Feiten & Cijfers

Geaggregeerde installaties

15 346

KW4/2022

Capaciteit in netwerk

12 294

MW kw.
4/2022

Verbonden technologieën

17

Verhandelde elektriciteit

15.1

TWh 2019

Medewerkers

300

Oprichting

2009

Next Pool
Wie funktioniert unser Virtuelles Kraftwerk?

Naar de privacy instellingen van Youtube

Hoe onze virtuele energiecentrale werkt
 

Neem contact op

Bent u geïnteresseerd in onze producten of heeft u vragen over Next Kraftwerke Belgium? Neem contact met ons op en wij zullen contact met u opnemen.