Onze virtuele energiecentrale voor een nieuwe energiemarkt

In onze virtuele energiecentrale brengen we duizenden lokale elektriciteitsproducenten en -consumenten samen. Door vraag en aanbod intelligent aan te sturen, verhandelen we op een competitieve manier vermogen op verschillende markten en dragen we bij tot een stabiel net.

Power trading voor onafhankelijke producenten, consumenten en BRP’s

We zijn het eerste Belgische bedrijf dat een virtuele energiecentrale beheert in België. Door de vraag- en aanbodzijde intelligent aan te sturen, halen we meerwaarde uit de flexibiliteit van onafhankelijke producenten, consumenten en BRP’s op verschillende markten. Het spreekt voor zich dat we voortdurend nieuwe oplossingen ontwikkelen die aansluiten bij de steeds veranderende eisen van de energiemarkt.

Digitaal & flexibel

Onze compleet gedigitaliseerde virtuele energiecentrale verbindt duizenden energieproducerende en -verbruikende eenheden. Om deze eenheden aan te sturen en het inkomen te maximaliseren door gebruik te maken van hun flexibiliteit, hebben we baanbrekende algoritmes ontwikkeld.

Voor wie bieden wij oplossingen aan

We verhandelen het gecombineerd vermogen van onze virtuele energiecentrale op de lange en korte termijn- en reservevermogensmarkten. Op die manier creëren we nieuwe inkomstenbronnen voor alle leden van de Next Pool en minimaliseren we het risico op black-outs in België.

Over ons

Next Kraftwerke staat voor

energiemarkt geoptimaliseerde

Rendabel

Onze virtuele energiecentrale bewijst dat hernieuwbare energiebronnen niet alleen een ecologisch verantwoorde keuze zijn, maar ook een winstgevende keuze. Door vraag en aanbod efficiënt te beheren, zijn we in staat om de energie van onze klanten te verhandelen wanneer dit hen het meest opbrengt.

energiemarkt digitale oplossingen

Digitaal

Door sterk in te zetten op digitalisering is onze virtuele energiecentrale verbonden met duizenden energieproducerende en -consumerende eenheden. We zijn hiermee intussen in staat om meer energie te aggregeren dan twee kerncentrales. En onze pool groeit dagelijks.

energievoorziening duurzame

Duurzaam

Op lange termijn zullen onze energiesystemen voornamelijk bestaan uit wind- en zonne-energie. Andere energieproducenten en -consumenten zullen de fluctuerende aanvoer moeten compenseren. Dankzij de verschillende hernieuwbare energiebronnen in onze Next Pool zijn wij hier vandaag al toe in staat.

229
 
Medewerkers
10
 
Kantoren
595
Mio Euro 
Sales
2020
13.930
 
Geaggregeerde installaties
Q1/2022
10.613
MW 
Capaciteit in netwerk
Q1/2022
2009
 
Oprichting

Hoe het werkt

YouTube

Mit dem Laden des Videos akzeptieren Sie die Datenschutzerklärung von YouTube.
Mehr erfahren

Video laden

Nieuws

Informatie

De werking van de Next Pool

Een energietoevoer die berust op weerafhankelijke energiebronnen moet op een betrouwbare fluctuaties balanceren. En dat is exact wat onze virtuele energiecentrale beoogt. Op een grijze dag met amper zon schieten onze biogascentrales in actie en verhogen hun productie. Wanneer de wind heviger waait dan voorzien, verbruiken de consumenten van ons netwerk meer en genieten ze lagere prijzen.

Interactieve grafiek: Hoe de virtuele energiecentrale werkt

Kenniscentrum / Knowledge Hub

Lees meer over de Belgische en Europese elektriciteitssystemen en -markten.

Bezoek het kenniscentrum

Technologie

Ontdek hoe we duizenden eenheden beheren in onze virtuele energiecentrale.

Ontdek hier meer over de technologie
;