TechnologieFlexibel.

Next Kraftwerke België combineert decentrale hernieuwbare elektriciteitsopwekking en stuurbaar vraagvermogen in een Virtual Power Plant (VPP). We bieden de energie en flexibiliteit van de VPP aan op de korte- en langetermijnmarkten voor energie en regelvermorgen. Op die manier creëren we nieuwe inkomsten voor de deelnemers in de VPP, terwijl we het risico op blackouts in België verkleinen.

Digitaal.

Next Kraftwerke ontwikkelde baanbrekende algoritmes, die ons toelaten de verschillende installaties in onze Virtual Power Plant aan te sturen. Ze worden ingezet om de flexibiliteit optimaal te verhandelen op de energiemarkten.

Duurzaam.

Next Kraftwerke en de deelnemers aan de Virtual Power Plant helpen mee aan de integratie van hernieuwbare energiebronnen. Denk duurzaam, denk Next Kraftwerke.

Nieuws

Next Kraftwerke vervolledigt overname Energie365 06.07.2017

Tijdens de laatste jaren heeft Energie365 een grote pool van bedrijven geaggregeerd en succesvol de markt voor noodvermogen betreden. Next Kraftwerke ziet interessante groeimogelijkheden in de Nederlandse energiemarkt.
Meer...

Samen met 10 internationale partners kreeg Next Kraftwerke het project BestRES gegund binnen het Horizon2020 framework, gesubsidieerd door de Europese Commissie 22.06.2017

Het BestRES project zal innovatieve businessmodellen ontwikkelen voor de integratie van hernieuwbare energiebronnen door gedistribueerde opwekking zoals wind, PV, biogas, biomassa, water en WKK (warmtekrachtkoppeling)
Meer...

Eerste power-to-gas installatie gekoppeld aan Virtuele Energiecentrale Next Kraftwerke 10.01.2017

Het team van Next Kraftwerke heeft de innovatieve Power-to-Gas installatie ‘Windgas Haßfurt’ geïntegreerd in het centrale besturingssysteem van de Virtuele Energiecentrale ‘Next Pool’
Meer...

Contacteer ons

Wilt u onderdeel worden van de Next Pool? Contacteer ons of vraag een analyse van uw potentiële opbrengstverhoging aan.

+32 (0) 2 342 02 68

Cijfers Next Pool

273 million euros (2015)
Sales
10,2 TWh
Verhandelde energie
5140
Eenheden in de Next Pool
4032 MW
Vermogen Next Pool
138
Werknemers
DE, AT, BE, CH, FR, IT, PL, NL
Landen

Video

Zo werkt onze Virtuele Energiecentrale

Simulatie

Stuur een virtuele energiecentrale!