Next Kraftwerke genomineerd als 2020 BloombergNEF Pionier


Gepubliceerd op 14. juli 2020

BNEF Pioneer 2020 Award

Next Kraftwerke behoort tot de tien bedrijven die als Pioniers van Bloomberg New Energy Finance (BNEF) 2020 zijn genomineerd. Met de hulp van BNEF-medewerkers selecteerde een onafhankelijk panel van experten de tien winnaars uit ruim honderd kandidaten uit 24 landen. De winnaars zoeken naar mogelijkheden op gebieden als geavanceerde materialen, gedistribueerde energie, industriële digitalisering, intelligente mobiliteit, metalen, satellieten en energieopslag.

Het panel heeft de kandidaten beoordeeld aan de hand van drie criteria: het potentieel om de opportuniteit op te schalen; het innovatiegehalte van de technologie of het businessmodel en de nieuwigheid die het op de markt brengt; en het momentum, dat wordt aangetoond door een sterke commerciële ontwikkeling.

"Deze prijs is een grote eer voor ons", zegt Jochen Schwill, Co-CEO van Next Kraftwerke: "De wereldwijde energietransitie stelt ons voor nieuwe uitdagingen. Wij geloven dat virtuele energiecentrales een cruciaal puzzelstuk zijn om deze uitdagingen te overwinnen door de flexibiliteit van gedistribueerde energiebronnen te bundelen. Onze Virtuele Energiecentrale (VPP) as-a-service NEMOCS richt zich tot bedrijven om hun VPP op te zetten om de snelheid van de wereldwijde transformatie naar 100% duurzame energie te verhogen".

BNEF is een toonaangevende provider van primair onderzoek naar schone energie, geavanceerde mobiliteit, digitalisering, innovatieve materialen en grondstoffen. Met een team van deskundigen in zes continenten maakt BNEF gebruik van gesofisticeerde datasets om perspectieven en diepgaande prognoses te creëren die de financiële, economische en beleidsimplicaties van industrietransformerende trends en technologieën in kaart brengen.


Auteur

Next Kraftwerke België is een digital utility en het eerste bedrijf om een Virtuele Energiecentrale uit te baten in België, de Next Pool. Deze combineert demand response met flexibele energieopwekking en biedt flexibiliteitsdiensten aan op alle relevante markten. De Next Pool verbindt en bundelt middelgrote en kleine installaties die elektriciteit produceren en consumeren, en integreert daarnaast flexibele processen van grote industriële bedrijven. Naast Belgische installaties, bevat de Next Pool ook installaties in andere Europese landen (e.g. Duitsland, Nederland, Frankrijk, Oostenrijk, Polen, Italië en Zwitserland). In totaal zijn er meer dan 10 000 producenten en consumenten aangesloten met een gezamelijk vermogen van meer dan 8,5 GW.