Klantenportefeuille Next Kraftwerke kent sterke groei in 2017


Gepubliceerd op 10. januari 2018

In 2017 heeft de virtuele energiecentrale Next Pool 1,35 GW extra geaggregeerd, waarmee ze een totale capaciteit van 4 GW bereikte. Eind 2017 vertegenwoordigt dit een stijging met 50 % in vergelijking met de portefeuille van een jaar geleden. De Next Kraftwerke-groep, waarvan Next Kraftwerke Belgium een dochterbedrijf is, versterkt aldus zijn positie als beheerder van een van de grootste virtuele energiecentrales van Europa. Zowat 1 GW van de portefeuille komt van Duitse activa, terwijl de overige 350 megawatt samengebracht werden door de zeven Europese dochterbedrijven van de groep.

Jochen Schwill, medeoprichter & ceo: “Die ontwikkeling toont aan hoe goed wij in de markt verankerd zijn. 2018 belooft een nog sterker resultaat.” Die sterke groei van de portefeuille liet zich optekenen in een voor Next Kraftwerke bewogen jaar. In mei laatstleden kondigde Next Kraftwerke aan dat Eneco - Nederlandse producent van hernieuwbare energie - een minderheidsaandeel van 34 % kocht in het bedrijf. Deze investering heeft Next Kraftwerke toegelaten om te blijven groeien en om zijn marktpositie in Europa te versterken. In juli heeft Next Kraftwerke de laatste aandelen van Energie365 in Nederland verworven en zo de overname van deze Nederlandse start-up afgerond. Bovendien heeft Next Kraftwerke de Italiaanse markt en de Zwitserse reservevermogenmarkt betreden. Vandaag is Next Kraftwerke aanwezig in acht Europese landen als verhandelaar van elektriciteit en ook als speler op de reservevermogenmarkten bij de verschillende Europese transmissienetbeheerders. Next Kraftwerke heeft verder contracten ondertekend om 140 GWh elektriciteit te leveren aan industriële klanten.

Jochen Schwill: “Next Kraftwerke zit dus op de rails voor wat betreft de Europese expansie. Onze doelstelling is om de energietransitie te versnellen dankzij de kracht van digitale middelen. Samen met onze klanten hebben we in dat opzicht veel bereikt in 2017.”

How helpful was this article?/Hoe nuttig was dit artikel?/Cela a-t-il été utile?
[Total: 0 Average: 0]

Auteur

Next Kraftwerke België is een digital utility en het eerste bedrijf om een Virtuele Energiecentrale uit te baten in België, de Next Pool. Deze combineert demand response met flexibele energieopwekking en biedt flexibiliteitsdiensten aan op alle relevante markten. De Next Pool verbindt en bundelt middelgrote en kleine installaties die elektriciteit produceren en consumeren, en integreert daarnaast flexibele processen van grote industriële bedrijven. Naast Belgische installaties, bevat de Next Pool ook installaties in andere Europese landen (e.g. Duitsland, Nederland, Frankrijk, Oostenrijk, Polen, Italië en Zwitserland). In totaal zijn er meer dan 5100 producenten en consumenten aangesloten met een gezamelijk vermogen van meer dan 4 GW.