Eerste klant voor Next Kraftwerkes nieuwe verhandelingsportaal NEXTRA


Gepubliceerd op 7. februari 2018

Eoly geeft het startschot voor NEXTRA. Het Belgische energiebedrijf is de eerste klant die Next Kraftwerkes nieuwe verhandelingsplatform NEXTRA in gebruik neemt. NEXTRA laat energieproducenten en -verbruikers toe om op alle energiemarkten van Europa te verhandelen - zonder de dure licenties noch de investeringen die vaak gepaard gaan met het opzetten van verbindingen met de markten. Nieuwe spelers krijgen zo toegang tot de energiemarkten.


Gebruikers kunnen hun transacties online beheren en uitvoeren dankzij NEXTRA. Ze kunnen daarbij hun eigen prognoses en transacties van derden uploaden. NEXTRA-gebruikers kunnen ook rechtsreeks bestellingen doorgeven aan de Next Kraftwerke-verhandelaars. Door te vertrouwen op de expertise van de ervaren verhandelaars van Next Kraftwerke, komt er voor de gebruikers tijd vrij om zich op hun kernactiviteiten te concentreren. Tegelijkertijd behouden de kopers en verkopers altijd het overzicht over hun portefeuille en kunnen ze reageren indien het evenwicht verstoord raakt. NEXTRA toont hiertoe actuele marktontwikkelingen zoals informatie, verslagen en prognoses met betrekking tot de markten zodat de gebruikers over een brede waaier aan feiten beschikken waar ze hun verhandelingsbeslissingen op kunnen baseren. 

Eoly produceert en verhandelt groene energie van diverse bronnen zoals windturbines, zonnepanelen en
warmte-krachtkoppeling om zo energie te leveren aan zijn klanten. Hiertoe behoren onder andere de supermarkten van zijn moederbedrijf, Colruyt. “We gebruiken NEXTRA om een portefeuille van zo’n 500 GWh te beheren. We hebben voor NEXTRA gekozen omdat er achter deze krachtige tool een sterk team staat dat ons bij elke stap van het proces bijstaat. De gebruikersinterface was ook heel overtuigend in zijn eenvoud,” zegt Thomas Decamps, Head of Sourcing & Supply bij Eoly.

“De samenwerking met Eoly verloopt uitstekend. Eoly is erg innoverend en het is bereid om nieuwe paden te effenen om meer duurzame energie op de markt te brengen. Dat hebben we gemeenschappelijk, en dat is de reden waarom we zo enthousiast zijn dat we Eoly aan boord kregen als eerste klant,” zegt Jan De Decker, medeoprichter en mede-ceo van Next Kraftwerke Belgium. 

Wie graag de NEXTRA-interface in actie wil zien en wil ervaren hoe het werkt, kan een live demonstratie bijwonen op E-World. Energieverhandelaars van Next Kraftwerke zullen de voordelen van dit platform voorstellen van 6 tot 8 februari 2018 op stand 401 in hall 1. Meer info is ook beschikbaar via trading.next-kraftwerke.com.

How helpful was this article?/Hoe nuttig was dit artikel?/Cela a-t-il été utile?
[Total: 0 Average: 0]

Auteur

Next Kraftwerke België is een digital utility en het eerste bedrijf om een Virtuele Energiecentrale uit te baten in België, de Next Pool. Deze combineert demand response met flexibele energieopwekking en biedt flexibiliteitsdiensten aan op alle relevante markten. De Next Pool verbindt en bundelt middelgrote en kleine installaties die elektriciteit produceren en consumeren, en integreert daarnaast flexibele processen van grote industriële bedrijven. Naast Belgische installaties, bevat de Next Pool ook installaties in andere Europese landen (e.g. Duitsland, Nederland, Frankrijk, Oostenrijk, Polen, Italië en Zwitserland). In totaal zijn er meer dan 5100 producenten en consumenten aangesloten met een gezamelijk vermogen van meer dan 4 GW.