Next Box

Om elke afzonderlijke eenheid te kunnen controleren en om de voorziening van reserve-elektriciteit mogelijk te maken door kleinere eenheden, heeft Next Kraftwerke de Next Box ontwikkeld. De Next Box kan worden aangesloten op alle gangbare elektrische installaties. Belangrijker nog: het is een bewezen technologie die al sinds enkele jaren succesvol actief is en die meer dan 4200 eenheden van verschillende technologieën verbindt. De controleprocedure wordt samen met de centrale-eigenaar uitgewerkt. Deze eigenaar behoudt op elk moment de finale controle over zijn vermogen.

De Next Box is een remote control unit (of afstandsbediening). Deze stelt ons in staat duizenden decentrale elektriciteitsproducenten en –consumenten te verbinden met ons centraal systeem en hen van daaruit te bedienen. Daarboven kunnen de systemen ons altijd de exacte data sturen die we in real-time nodig hebben om hun elektriciteit op de markt te brengen. En als wij een signaal geven, kunnen de eenheden alleen of in groep opstarten of afsluiten op elk moment.

Hoe de Next Box werkt

De Next Box verbindt de systemen in de Next Pool met ons besturingssysteem. De verbinding werkt in twee richtingen:

  • De Next Box verzendt informatie naar het besturingssysteem over de werking van de installatie.
  • De Next Box laat toe dat het besturingssysteem eenheden opstart of afsluit.

Communicatie van data gebeurt via een GPRS-verbinding, die tot stand gebracht wordt met een SIM-kaart.

  • De gegevens worden meteen in de Next Box versleuteld
  • Op het netwerktoegangspunt moet de SIM-kaart geauthentiseerd worden zodat zij kunnen deelnemen aan de gesloten groep van gebruikers.
  • De SIM-kaarten hebben geen toegang tot het internet, waardoor gegevensoverdracht nog veiliger is
  • Eens de gegevens in ons besturingssysteem zitten, worden ze ontcijferd

De Next Box wordt per systeem individueel ingesteld. Beschikbare signalen zoals warmte-, gas- of wateropslag, limieten en tijdsschema’s worden geprogrammeerd, zodat het toestel altijd kan werken in optimale omstandigheden, zowel technisch als economisch.

Een kijkje onder de kap

De basisconfiguratie van de Next Box bestaat uit drie elementen: PLC, modem en antenne.

  • PLC (Programmable Logic Controller): Een kleine computer die de ruwe werkingsgegevens van de installatie verwerkt en codeert.
  • Modem: Zorgt voor een communicatieverbinding tussen de afstandsbediening en het besturingssysteem.
  • Antenne: Versterkt de ontvangst van signalen en kan geplaatst worden tot op 15 m van de Next Box indien nodig, bijvoorbeeld op het dak van een gebouw.

Eens de Next Box geïnstalleerd is op uw installatie wordt deze deel van de Next Pool, onze virtuele energiecentrale. Alle gegevens voor het berekenen van de optimale bediening van uw systeem, kunnen nu direct naar ons besturingssysteem verzonden worden.